Adwords

Google adwords plaćeni oglasi – šta su i šta dobijate?


Pomenuti Google adwords plaćeni oglasi su namenjeni onima koji ne žele da čekaju plodove SEO optimizacije, žele da čekaju ali ipak da budu i prvi u Google pretrazi. Budimo iskreni, biti prvi uz Google adwords plaćeni oglas nije uvek izvodljivo. Konkurencije nekad i da nema ali u većini slučajeva konkurencija postoji i jaka je.

Google adwords plaćeni oglasi funkcionišu tako da se u suštini Vi nadmećete sa Vašim konkurentima u plaćanju Google adwords oglasa. Onaj ko više plati imaće bolju poziciju u Google pretrazi. Ukoliko se pitate koliko koštaju Google adwords plaćeni oglasi, zavisi od same konkurencije i nekoliko stavki koje Google sam zahteva.


Da li se isplate Google adwords plaćeni oglasi?

U glavnom da, zavisi koliko ste spremni da uložite u početku. Najbolja investicija u Google adwords plaćene oglase jeste kada to radite PRVI. Konkurencije nema, na Vama je da kreirate budzet na dnevnom i mesečnom nivou uz blago usmeravanje od strane Google-ovog sistema.

Google adwords plaćeni oglasi zahtevaju određenu pažnju, dodir osobe upoznate kako sistem te vrste oglašavanja funkcioniše. U suprotnom, gubite novac koji ste mogli bolje iskoristiti na oglašavanje.


Da li je bolja SEO optimizacija ili Google adwords plaćeni oglasi?

Obe opcije su dobre na svoj način i svaki način je bitan. SEO optimizacija je dugotrajan proces, sporije se dolazi do rezultata ali takođe ti rezultati daleko duže traju i donose plodove. Google adwords plaćeni oglasi odmah donose rezultate ukoliko imate početnog kapitala. Loša strana Google adwords plaćenih oglasa jeste kada prestanete da ih plaćate Vi nestajete sa “dobre” pozicije. Drugim rečima, dok plaćate oglas Vaš web sajt će imati posete, po prestanku plaćanja posećenost web sajta naglo opada.


Naša preporuka?

Naš tim je uvek na strani SEO optimizacije ali uz dodatno aktiviranje Google adwords plaćenih oglasa radi potpunijeg učinka. SEO optimizacija je opsežan posao i ukiliko se radi na naprednom nivou donosi odlične rezultate. Uz Google adwords oglase uspeh je siguran. 

 

adwords oglasi, google oglasi, oglasi na googlu

 

Kontaktirajte nas